Desery

Tiramisu z cynamonem i truskawkami

Tiramisu z cynamonem i truskawkami

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 500 g serka Mascarpone
  • 4 jajka
  • 250 g biszkoptów Lady Fingers
  • 200 g kawy espresso
  • 50 ml likieru Amaretto
  • 5 łyżek kakao
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g truskawek

Wykonanie

  1. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy serek mascarpone.
  2. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy z mascarpone.
  3. Kawą mieszamy z likierem amaretto.
  4. Biszkopty moczymy w kawie i układamy na blaszce.
  5. Na warstwę biszkoptów nakładamy połowę masy mascarpone i wyrównujemy.
  6. Ponownie układamy warstwę moczonych w kawie biszkoptów i przykrywamy ją pozostałą masą mascarpone.
  7. Wstawiamy do lodówki na conajmniej 5 godzin.
  8. Kakao mieszamy z cynamonem, truskawki kroimy w plasterki.
  9. Przed podaniem posypujemy ciasto kakaem z cynamonem i przystrajamy truskawkami.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#tiramisu #truskawki #cynamon #biszkopty #mascarpone
Powrót